Denktank: ‘TalentConnect goes Lean’ 1.

Kennis delen

(16-01-2021) Ben jij een LEAN six sigma black belt? Een criticus van de methode? Of altijd al benieuwd geweest naar het idee achter LEAN? Meld je dan aan voor deze denktank! Wij zijn benieuwd hoe de filosofieën van TalentConnect en LEAN elkaar kunnen versterken.

Het doel van de denktank, georganiseerd door collega Joost de Haan, is om overlap tussen LEAN- en de TC-filosofieën te verkennen. Wanneer we eraan toe komen is een eerste implementatie opzet zeker geen overbodige luxe. Tijdens deze denktank zullen we 0 ideeën afschieten, laten we doen alsof alles kan!

Resultaat Denktank: Uit de eerste ronde kwamen de volgende punten. TalentConnect kan als verzamelpunt fungeren voor verbeter ideeën. Uit deze voorgestelde innovaties kunnen werkgroepen gemaakt worden middels de tool; Werk-vs-Talent of een Denktank worden georganiseerd. Voor die innovatieteams die LEAN willen hanteren kan men ervoor kiezen om een compleet team te creëren waar alle relevante competenties worden vertegenwoordigd, of dat er op basis van Talenten personen in en uit worden gefaseerd. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid verschillende bedrijven aan elkaar te verbinden, om zo vergelijkbare uitdaging samen op te lossen. Als laatste is intern runs aanvragen een manier om elkaar te ondersteunen in het ontwikkelen van de (LEAN) competenties. Met uiteindelijk altijd het doel om het proces efficiënter te maken of meer waarde te creëren.