Veelgestelde vragen

Algemeen

Het doel van dit learning platform is dat jij inzicht krijg in jouw talentenprofiel en jezelf kunt door ontwikkelen op de verschillende competenties. Dit hoef je niet alleen te doen. Met 1000+ members is er altijd een talent beschikbaar om jou te helpen. Jezelf ontwikkelen kun je op verschillende manieren doen! Zo kun je makkelijk connecten met een member waarmee je kunt sparren over competenties, passende runs (ook wel opdrachten) kunt maken en verder groeien. Daarnaast zijn er verschillende exclusieve, leerzame blogs en tips die je helpen bij jouw ideale carrière, kun je sparen voor leuke goodies én krijg je toegang tot toffe en leerzame events! Jouw CV laat zien wat je kan, jouw talentenprofiel laat zien waar jij gelukkig van wordt!

TalentConnect is een online learning- en carrière platform dat studerende en werknemers met een ambitie helpt met het vinden van een droombaan. Door middel van gave leerevents, ‘member coacht member’ runs, toffe workshops en een offline ontmoetingsplek. Op het platform kun je ontmoeten, leren en kennis delen. In ons TalentConnect Café ontmoet je andere members, deel je ervaringen, kennis en netwerken met elkaar. Onder het genot van een hapje en drankje!

Events

Er zitten geen kosten verbonden aan het bijwonen van een event, indien je member bent van het TC-platform.

Iedere member van het TalentConnect platform kan zich inschrijven voor een van onze events. Wees er wel snel bij, want vol=vol!

Wij organiseren verschillende gave en leerzame events. Tijdens deze events wordt er onder andere uitgebreid stilgestaan bij jouw Persoonlijke Talenten Analyse. Het event wordt daarnaast ook gekoppeld aan één of meerdere competenties, kijkend naar wat het eigenlijk voor jou betekent en hoe je de resultaten van jouw PTA zo goed mogelijk kan laten werken.

Persoonlijke Talenten Analyse (PTA)

Als je naar pagina 3 van jouw PTA (te vinden in bibliotheek, downloaden PTA) scrolt, vind je een batterij met van boven naar beneden de 16 verschillende competenties. Hoe hoger de competentie hoe meer energie jou dat oplevert. De bovenste 6 geven jou het meeste energie en de onderste minder. Staat ‘controleren’ bij jou bijvoorbeeld helemaal onderaan? Dan is het niet per definitie zo dat je er slecht in bent. Je krijgt er alleen geen energie van als jij de hele dag controletaken moet uitvoeren.

Je kunt jouw gemaakte PTA terugvinden in jouw bibliotheek binnen het platform, bij ‘download mijn PTA’ in de linker sidebar.

Een PTA is de afkorting voor Persoonlijke Talenten Analyse. Deze analyse geeft inzicht in jouw Talenten Profiel. Waar krijg jij nu echt energie van en waar loop jij op leeg? De resultaten geven dus niet aan waar jij goed of minder goed in bent, de focus ligt dus vooral op waar jij blij van wordt!

De resultaten van jouw Persoonlijke Talenten Analyse geven jou een duidelijk inzicht in jouw energie dominante eigenschappen. Waar krijg jij energie van en waar stroomt jouw energie eigenlijk van weg? Voor jouw werkzaamheden en/of studie kun jij je voordeel hiermee doen. Je kunt beter gaan presteren en jezelf doorontwikkelen op competenties waar jij momenteel wat minder energie van krijgt, maar die wel een rol spelen in jouw huidige functie of studie. Waar krijg jij energie van? Vind je het leuk om teksten te schrijven en te presenteren, of duik je graag complexe dossiers in en zijn ‘analyseren’ en ‘beslissen’ echt jouw ding?

Run

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal taken die we misschien wat minder leuk vinden of waar we weinig energie van krijgen. Dan is het de uitdaging om er toch eens mee aan de slag te gaan. Dit kan door middel van een Run. Middels de ‘member-coacht-member’ methodiek doe je een aantal ‘learnings’ met een andere talentvolle member. Je leert van elkaar middels een ‘run’ van verschillende, zelfgekozen opdrachten of learnings. Dit doe je dus samen met een member uit het platform, hij of zij wordt jouw TalentCoach. Hiermee kun je een opdracht maken, sparren en blijf jij jezelf ontwikkelen in de gewenste competenties. Activeer jouw TalentCoach en je zult versteld staan hoe leuk het is om samen virtueel opdrachten te maken. En nee dat kost je niet veel tijd, het zal je uiteindelijk tijd opleveren!