Keuzestress bij Jonge Starters

Blogs

(Thomas Bonekamp, 21-4-2021) Volgens studiekeuze123.nl zijn er nu 3132 verschillende opleidingen te volgen in Nederland. Stel je komt net van de middelbare school, je hebt nog geen idee wat je wil gaan doen met je leven en je ziet dit getal. Zucht je dan van opluchting of verstijf je van de schrik?

Waarschijnlijk het laatste. De opvatting ‘Hoe meer keuze, hoe beter’ gaat al even niet meer op. Verschillende psychologische onderzoeken beweren dat er een optimaal aantal keuzemogelijkheden is waarbij de kiezer het meest tevreden is met zijn keuze. De tevredenheid loopt langs een lijn die lijkt op een omgekeerde ‘U’. Nul keuzemogelijkheden leidt tot een ongelukkig bestaan maar met teveel opties is men ook niet tevreden. De sweet spot ligt ergens tussenin, volgens onderzoek is dit bijna altijd onder de 10 opties.

Heel student Nederland laten kiezen uit 10 opleidingen slaat natuurlijk nergens op, maar de grote hoeveelheid specialiserende studies binnen een richting kunnen wel drastisch verminderd worden. Veel opleidingen hebben enorme overlap. Voeg deze samen en maak het de toekomstige student wat makkelijker.

Zelfstandig Pedagoog Ingeborg Dijkstra noemt het huidige leenstelsel de grootste stressor voor de onzekere student. Ze moeten alles uit eigen zak betalen dus de druk om meteen de goede studiekeuze te maken ligt hoog. Veel politieke partijen in Nederland pleiten daarom voor het terugbrengen van de basisbeurs. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je 10 jaar lang op kosten van de staat alles mag uitproberen wat de universiteit te bieden heeft, maar er is ongetwijfeld een tussenweg te vinden.

Als je na je studie dan het werkveld in wordt gelanceerd, houdt het kiezen nog niet op. Ook nu sta je weer voor een gigantisch schap met eindeloos veel opties om uit te kiezen. De beste manier om erachter te komen wat bij jou past is door het gewoon te gaan proberen.

TalentConnect Profs biedt jonge starters deze mogelijkheid door ze op projectbasis uit te zetten op uitdagende opdrachten. Neem een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven en werk bijvoorbeeld mee aan procesverbeteringen van de werkgever. Maak deel uit van een team leergierige gelijkgestemden en vind jouw plek in de huidige arbeidsmarkt.


Thomas Bonekamp, Community Researcher